Boston Bruins gästar Florida Panthers, i en spännande match där Boston ska ha bra möjlighet att vinna mot Panthers då man varit väldigt bra borta hittils i år.

Boston kommer till matchen med nio poäng på de fem senaste matcherna där man bara tappat poäng hemma mot Philadelphia där man hade ledningen med 4-2 efter två perioder och tappade till 4-4. I de två senaste så har man vunnit mot Islanders med 3-5 och senast vann man hemma mot Arizona med hela 6-0 och Boston har fått igång maskineriet på allvar.

Man har vunnit samtliga tre bortamatcher mot Islanders med 3-5, Arizona 3-5 och Colorado med 2-6. Nu stöter man på ett motstånd som är något bättre än Arizona men också lite svagare än Islanders.

Krejci har rivstartat säsongen och står på 14 poäng hittils vilket placerar honom som delad tvåa i totalt poängligan bakom omöjlige Benn från Dallas. Även Bergeron och Loui Eriksson har öppnat starkt och står på nio poäng vardera.

Tukka Rask fick hålla nollan senast vilket stärker självförtroendet inför matchen. Man har inte gått ut med vilken målvakt man stället på isen, men jag förväntar mig att Rask får chansen igen då han visade form senast.

Pastrnak blev träffad av en puck senast mot Arizona men tränade med laget så det ser positivt ut men är tveksam till spel. Även Kemppainen och Miller tränade med laget idag, och var Game-time desicions.

Florida har öppnat NHL bra och vunnit fem av nio matcher. Man har vunnit två av de fem senaste och formen är god. Luongo ska starta för Florida vilket var väntat. 

Senast vann man mot Colorado hemma med 4-1 där det var jämnare än vad siffrorna visar. Noterbart var att man gjorde tre av målen i PP och ett mål i boxplay och här möter man ett Boston som blir svårare att få hål på.

Man saknar Jagr i matchen här mot Boston och det är såklart ett otroligt tugnt tapp då han står för mycket i PP och även är en av de bästa offensiva spelarna i laget. Han leder även interna poängligan med tio poäng varav sex av dessa poäng är mål.

Boston har fått igång sitt spel där man maler ner motståndarna och jag tror Florida får slita riktigt hårt om man ska kunna stå emot Boston Bruins.

Skribent: Tobbestips
30 October 2015