Litvinov gjorde jobbet senast och vann mot Grenoble med 4-1. Det var inte Jansky-Hubl-Lukes som stod för poängskörden utan det var speciellt andralinan som var bäst. Tror dock det var en tillfällighet och att den kedjan blir jobbig för Espoo, då jag tycker att man har ett starkare lag.

Espoo går in i turneringen här. Man slog St Petersburg och Vaasan Sport i träningsmatcher för ett tag sedan, och efter det har man varit dåliga och förlorat två raka med en målskillnad på 1-7.

Man har tappat båda sina målvakter inför säsongen, där Laurikainen var en riktig trygghet i mål, och som hade en räddningsprocent på 93,3. Man har tagit in nya målvakter, där svenske Engstrand är den mest meriterande. Men denna säsongen tycker jag att målvaktssidan ser sämre ut.

Även backlinjen är svagare än föregående år då man tappat Ryan O'Connor och Zamorsky, där man ersatt med Kukkonen från Ilves, som är en hårt jobbande back, och Jusso Vainio från HPK.

Offensivt så har man framförallt tappat Giliati och Miro Aaltonen, som slutade tvåa respektive fyra i den interna poängligan förra säsongen, även Kearns och ett par andra spelare har lämnat.

Man har fått en del nyförvärv offensivt där Somervuori sticker ut. Annars är det spelare från finska ligan, finska andraligan, QMJHL och juniorlaget, där suomela från juniorlaget ska bli spännande att följa då han gjorde 68 poäng på 44 matcher förra säsongen.

Man ska såklart inte glömma att man har kvar spelare som Hirschovits, Korhonen och Rantakari i laget.

Här tycker jag att Espoo är alldeles för stora favoriter enligt spelbolagen, och jag tvekar inte alls på Litvinov.

X2 betyder att jag vinner om det blir lika i matchen, eller om Litvinov vinner, och 1.80 tycker jag är riktigt generöst, då spelbolag som betsafe och nordicbet erbjuder 1.62.

Skribent: Tobbestips
23 August 2015