Edmonton är som vanligt ett av ligans svagare lag. Man har en del talang men räcker oftast aldrig till slutspel.

Man har en del skador som hängt med under säsongen där talangen Connor McDavid som gjort tolv poäng på 13 matcher nu också blev skadad senast och väntas bli borta ett bra tag. Man förväntas dock få tillbaka Eberle som ska göra sin säsongsdebut, men han är knappast på topp och det kan fattas en del tempo där.

Man har spelare som Taylor Hall och m Nugent-Hopkins som ligger bra till i poängligan men man ska kunna vinna fler matcher med offensiven men man släpper in alldeles för mycket mål.

Pittsburgh är igång ordentligt och kommer med fem raka vinster i bagaget varav fyra av dessa kommit på bortaplan. 

Man har visat sig svårslagna just på bortaplan och har vunnit fyra av sex matcher och har bara släppt in nio mål på dessa bortamatcher.

Man har vunnit de två senaste matcherna mot Edmonton med 6-4 och 0-2.

Pittsburgh har sett till de fem senaste matcherna bästa form i hela NHL, tagit tio poäng av tio möjliga och har en målskillnad på 16-7. Edmonton däremot har bara vunnit två av de fem senaste.

Pittsburgh vann senast där man gjorde en bra match mot Vancouver och innan dess vann man borta mot starka lag som Nashville och Washington.

Här får vi 2.21 på raka 2an hos Nordicbet och det tycker jag är på tok för högt och investerar!

Vill man spela mer safe så kan man spela Pittsburgh ML till 1.75 på samma bolag. Men med bättre form och bättre struktur i laget så är detta en match Pittsburgh bara ska vinna.

Skribent: Tobbestips
6 November 2015