Dynamo gjorde ett starkt fjolår där man kom på en tredjeplats i Western Conference med 123 poäng. Sibir gjorde även dem en stark säsong, och slutade på en andraplats i Eastern Conference med 111 inspelade poäng.

Dynamo har gjort en okej försäsong där man vunnit fem matcher och förlorat fyra. Sibir däremot har blandat och gett och har fyra vinster och sex förluster, men nog med statistik.

Dynamo har inför säsongen förlorat Zherdev, Mosalyov och ett par spelare till, där Zherdev är det tyngsta tappet. Man har dock fått in riktigt bra ersättare i form av Tarasov som spelade AHL-hockey förra säsongen, som även provade på fem matcher med Sharks, Galimov från Novokuznetsk, annars så har man kvar samma stomme i anfallet, som leds av Daugavins, som vann den interna målligan på 22 mål förra säsongen, där han även vann interna poängligan.

Defensivt har man förstärkt med Jusso Hietanen, och Barantsev från Lada. 

Man kommer med största sannolikhet att vara utan Tereshenko då han förväntas vara tillbaka i slutet av September, däremot backen Solovyov kan eventuellt vara redo för spel.

Sibir då? de gjorde en bra säsong förra året som sagt, men oj vad man tappat spelare.

Kugryshev har man tappat till CSKA Moscow som vann interna poänligan på 46 poäng på 49 matcher.

Jonas Enlund som slutade på en andraplats med 45 poäng på 52 matcher har man tappat till Lokomotiv.

Koskiranta som kom trea i den interna poängligan med 45 poäng på 58 matcher har man tappat till St Petersburg.

Backen Patrick Hersley som kom femma i den interna poängligan med 38 poäng på 56 matcher, och som var lagets bästa back har man tappat till Lokomotiv.

Ozhiganov som var lagets näst bästa back och som gjorde 21 poäng på 58 matcher har man tappat till CSKA Moscow.

Även Assisterande kaptenen Belov som gjorde 13 poäng på 33 matcher har man tappat till Sochi.

Detta betyder att man har tappat sex av sina 15 bästa poängplockare från förra säsongen, och sina två bästa backar.

Man har såklart plockat in spelare för att fylla dessa tapp, men det har man inte klarat och truppen ser mycket svagare ut denna säsongen.

spelare in: Ibragimov back från Metallurg, Roth, back från Trinec, Calle Ridderwall, forward från HV71, Vincour, forward från AHL, Zhafyarov, forward från CSKA Moscow.

Man saknar förmodligen även sitt nyförvärv från CSKA, backen Misharin som förväntas vara redo för spel i slutet av Oktober.

Skribent: Tobbestips
26 August 2015