Dags för Columbus att göra sin första match i NHL mot Rangers som hunnit med en match och slog på Chicago borta med 2-3.

Columbus har spelat stabilt i preseason där man vunnit fem av åtta matcher och gjort 29 mål. Man har fyra raka vinster och dessa har tagits mot Pittsburgh borta med 2-4, Nashville borta med 2-5, Buffalo borta med 4-6 och senast vann man hemma mot Nashville med hela 7-1, vilket betyder att man gjort 22 mål på de fyra senaste matcherna.

Columbus har startar matcherna på bra sätt och faktiskt gjort mål i första perioden i sju av åtta matcher, då första matchen mot Pittsburgh slutade 0-0 efter ordinarie tid. De två senaste matcherna har man gjort hela tre mål i första perioden och på de fyra senaste har man gjort totalt nio mål i första perioden av dessa 22.

Rangers har också gått stabilt i preseason där man plockat nio poäng på sex matcher. Borta har man spelat tre matcher och har totalt släppt in 12 mål, vilket ger ett snitt på fyra mål per match.

Man har släppt in mål i första perioden i sex av sju matcher hittils, vilket betyder att man håller nollan i första peridoden i va 14-15% av matcherna.

Med tanke på att Columbus gjort mål i första perioden i sju av åtta matcher och Rangers släppt in mål i första perioden i sex av sju matcher så tycker jag att det är värt att investera i, då Columbus även har hemmaplan.

Skribent: Tobbestips
12 October 2015