Allsvensk hockey i form av Karlskoga som gästas av Oskarshamn.

Karlskoga ser ut att ha hittat formen efter en period med tre raka förluster, och har nu två raka segrar.

Näst senast så slog man topplaget Västerås på hemmaplan med 3-2 på straffar där man stundtals spelade riktigt bra ishockey. Därefter så avfärdade man Pantern på bortaplan med 1-3 och även där så öppnar man matchen starkt och har en 0-3 ledning efter två perioder.

Jag tycker att jag sett en bättring i spelet som visar att man tillhör topplagen i Allsvenskan.

Karlskoga har många bra offensiva spelare som tex Björklund som gjort sex mål hittils, Nilsson som står på 1+9, och Erik och Gustaf Thorell som båda står på sju poäng hittils.

Här förväntas Gistedt starta, som jag tycker är en av Allsvenskans bästa målvakter. Som backup har man Kruse som stod senast mot Pantern, och gjorde en bra insats.

Oskarshamn har hittils spelat in nio poäng på åtta matcher vilket inte är så märkvärdigt, men det kunde varit mycket värre om inte Deschamps hade varit en del av laget, då har står på åtta gjorda poäng, och är därmed delaktig i fler än hälften av Oskarshamns mål framåt, då man gjort 15 mål.

På bortaplan har man bara vunnit en av fyra matcher och har en målskillnad på  7-14. Vinsten kom borta mot Leksand, som vi alla vet är helt under isen just nu. I övrigt har man förlorat borta mot Timrå med 3-1, Mora med hela 7-1 och AIK med 3-2.

I mål har man Bakala som gör det bra, men får alldeles för mycket att göra då defensiven brister bitvis. Man har en backup i Källgren som har gjort en match hittils, och det var då man fick stryk med 7-1 mot Mora.

Statistiskt sett de fem senaste mötena mellan lagen då Karlskoga spelat hemma så har Karlskoga vunnit fyra av fem matcher, och alla matcher har vunnits med minst två mål.

Jag tror på liknande match här, då Karlskoga spelat riktigt bra de senaste matcherna samtidigt som Oskarshamn är svaga borta.

Karlskoga -1 betyder att vi får insatsen tillbaka vid vinst med ett mål.

Skribent: Tobbestips
6 October 2015