Äntligen har KHL dragit igång, och här har vi en match mellan Barys Astana och Metallurg.

Här kommer jag att prova över 1.5 mål i powerplay, och varför då?

Metallurg har en fruktansvärd offensiv, där man har Mozyakin-Kovar-Zaripov som förra säsongen gjorde 75 av lagets 174 mål förra säsongen.

Mozyakin har gjort över 20 mål i alla sina sju säsonger i KHL, där han i tre av säsongerna gjort över 30 mål.

Jan Kovar har på sina två säsonger gjort 136 poäng på 114 matcher i Metallurg, och även gjort över 20 mål i båda säsongerna.

Danis Zaripov har sedan Ryska ligan blivit KHL gjort hela 352 poäng på 360 matcher, där han gjort 160 mål. Även han har gjort över 20 mål i båda säsongerna i Metallurg. 

Spetsa det med backen Chris Lee som är en otroligt skicklig powerplayback, så har man ett riktigt fruktat powerplay.

Barys Astana har också ett riktigt bra powerplay med Nigel Dawes i spetsen, som tryckte in hela 32 mål förra säsongen, där man även har Bochenski och Boyd som har NHL rutin och som precis som Dawes gjorde över 50 poäng förra säsongen. Man har även Starchenko som tryckte in 22 mål förra säsongen.

Bars Astana hade 963 utvisningsminuter förra säsongen, vilket betydde att man landade bland de tre lag som hade mest utvisningar. Metallurg var lite lugnare, och landade på en tiondeplats med.

Båda lagen har alltså riktigt bra forwards, det är tidigt på säsongen så det kan bli lite slarviga utvisningar, och jag tror att båda lagen minst klarar av ett mål var i powerplay, där det är fördel Metallurg då ingen målvakt i världen vill ha Mozyakin i skottläge.

Skribent: Tobbestips
25 August 2015