Kazan har tre raka förluster mot inte alltför märkvärdigt motstånd. Senast förlorade man med 4-5 hemma mot Dinamo Minsk och hittils i KHL har man inte vunnit på hemmaplan.

Man har alltså släppt in fem mål mot Minsk och tre mål på ordinarie tid mot Salavat. Det har varit ganska jämna matcher där Kazan verkligen inte imponerat. 

Azevedo och Möller är spelarna som står för det mesta framåt, och bakåt brister det emellanåt.

CSKA går som tåget, och senast hemma mot Yugra var det skrämmande hur överlägsna man var. Efter en mållös förstaperiod där man vann skotten med 17-7, höjde man farten och skaffade sig en 4-0 ledning efter andra perioden. Notera att man skotten med 28-5!!!!

Period 3 blev en period där man inte behövde gå för fullt och som slutade 0-0. Totalt vann CSKA skotten med hela 52-20, och var ruskigt överlägsna.

Hemma har man gått som tåget och har en målskillnad på 31-9 efter åtta hemmamatcher.

Borta har man vunnit på övertid mot St Petersburg med 3-4 och förlorat mot Jokerit med 3-0, där man förtjänade minst ett kryss och vann skotten med 36-21.

Trots en svag bortastatistik så har man inte spelat dåligt, och man har ju mött två riktigt bra lag.

CSKA är ett av de tre bästa lagen i ligan, och att man inte skulle klara av att göra tre mål mot ett Kazan som inte visar någon stabilitet bakåt, och som dessutom på sina två matcher hemma släppt in 4.5 mål i snitt finns inte i min bok, då inget av de laget Kazan mött har spelare som Radulov, Platt och DaCosta i laget.

Vinst om CSKA gör minst tre mål.

Skribent: Tobbestips
18 September 2015