Anaheim förlorade senast mot Arizona hemma i Honda Center efter förlängning i en match man startade bra och hade 2-0 ledning efter första. I andra perioden hade man dock ett tapp och Arizona kunde vinna perioden med 0-3 och gå in med ledningen inför sista perioden. Anaheim kommer dock tillbaks och gör 3-3 i mitten av perioden och får sedan i slutet en bra chans att avgöra då man fick spela fem mot tre i 53 sekunder. Men Arizona klarar av det och gör 3-4 i förlängning.

Lindbäck i Arizonamålet stor för flera riktigt bra räddningar och var en stor anledning till att man lyckades ta poäng av Anaheim.

Anaheim visade ändå upp att man har fått igång spelet och man är säkert mycket nogrannare i denna match.

Man har bäst form i hela Western Conference sett till de fem senaste då man plockat nio poäng av tio möjliga.

Edmonton åkte på förlust mot Chicago senast med 4-2 där Kane och Panarin hade stor show.

Connor McDavid är skadad och har missat de två senaste matcherna. Noterbart är att man bara lyckats göra tre mål utan honom i laget, då Edmonton är ett lag som oftast gör mycket mål.

Man har ett powerplay som ligger på 22.9% vilket är en okej siffra och med det ligger man på en femteplats i NHL. Man möter dock ligans bästa boxplay där Anaheim har en siffra på 90.6% vilket är riktigt bra, så Edmonton får slita hårt för att göra mål i den spelformen.

Edmonton har bara tagit två segrar borta på sju matcher hittils och det mot Calgary och Vancouver på övertid.

Anaheim saknar fortfarande Thompson, även Sekac och Despres spelar förmodligen inte. Rakell var tillbaka på is igår och där är det osäkert om han spelar.

Edmonton saknar fortsatt sin råtalang McDavid och spelare som  Justin Schultz och Korpikoski spelar förmodligen inte heller. Hendricks klev av från träningen igår och är osäker till spel precis som Klinkhammer.

Anaheim trivs utmärkt hemma i Honda Center mot Edmonton där man har vunnit de sex senaste matcherna. Man har även vunnit de fyra senaste matcherna lagen emellan och Edmonton är lite av ett favorimotstånd för Anaheim.

Med tanke på Anaheims fina form och Edmontons dåliga bortafacit så ska Anaheim ta en bekväm seger här.

Skribent: Tobbestips
11 November 2015