HockeyAllsvenskan har dragit igång, och här är det dags för lagen att ta sig an omgång två.

Almtuna inledde med förlust borta mot Asplöven med 3-2 i en jämn match, där man såg att Almtuna är något slarviga med pucken. 

Man har ett ungt målvaktspar där Johansson förmodligen kommer att vara förstemålvakt, och trots att han är född 1995, har han redan provat på spel för Brynäs i SHL. Han kommer antagligen bli en riktigt bra målvakt i framtiden, men jag tror han behöver ett par år till i Allsvenskan innan han är redo för nästa steg.

Backsidan ser tunn ut och även där en ganska ung backuppsättning, där jag tycker Norén, Rotbakken och Per Svensson sticker ut lite extra.

Offensivt är Janohls, Rollin Karlsson, och Selin de som sticker ut. Senast mot Asplöven var dock inte Rollin Karlsson med, och oklart om han spelar även ikväll.

Leksand har många nya namn i truppen efter att ha åkt ur SHL. 

På målvaktssidan har man fått in Tuohimma och Haukeland. Senast stod Tuohimma när man vann seriepremiären mot Timrå, och var riktigt riktigt bra. Han har både spelat AHL hockey och även spelat i högsta divisionen i Finland.

Backsidan ser intressant ut då man har kvar polisen Frögren i laget, som man fyllt upp med Amnér som gjorde 28 poäng för Vita Hästen i fjol, Tobias Ericsson från Malmö som också håller bra Allsvensk klass, samt Ytterell som stod för 30 poäng i Karlskoga förra säsongen. Totalt sett ser backlinjen riktigt bra ut och har allt för att leda Leksand mot SHL.

Offensivt har man Jon Knuts från förra säsongen, i övrigt är nästan alla spelare nya. 

Hari är en ungrare som närmast kommer från en bra säsong i Modo och SHL. 

Lukas Eriksson är en hårt jobbande spelare som huserat i Allsvenskan några säsonger nu och gör bra med poäng.

Martin Karlsson kommer närmast från Almtuna där han gjorde en bra säsong.

Brock Montpetit kommer närmast från Västerås där han inte fick spelet att lossna, kan få en nytändning är och kan bli riktigt bra.

Mike Embach kommer närmast från ECHL, där han också fått prova på AHL spel. Svår att sätta in i Allsvenskan, men är en väldigt allround spelare.

Lars Bryggman en stor spelare som gjort flertalet matcher för Luleå, och som kommer bli en tillgång för Leksand.

Tommi Paakkolanvaara är stjärnvärvningen då han kommer in med rutin, och har 630 matcher i Finlands högstaliga, där han gjort bra med poäng och även varit kapten.

Leksand har jämngoda målvakter som Almtuna, i övrigt så har Leksand ett betydligt bättre lag med fler matchvinnare.

Skribent: Tobbestips
18 September 2015