Bortasvaga Mora gästar här AIK som har full pott på hemmaplan.

AIK gör här sin fjärde hemmamatch för säsongen, de tre andra har slutat med 7-3 seger mot Leksand, 4-3 mot Vita Hästen och 3-2 mot Oskarshamn.

AIK har ett guldkorn i Malte Strömwall som gjort hela 12 mål på åtta matcher och leder Allsvenskans målliga i överlägsen stil. På hemmaplan har han hunnit med att trycka dit sex kassar på tre matcher.

Man har en av ligans bästa målvakter i Robin Rahm, som är väldigt trygg i målet. Som backup har man Gustaf Lindvall som gjort två matcher och har 91.8 i räddningsprocent.

Till skillnad från förra säsongen som slutade i fiasko, så ser man betydligt starkare ut i år, och är nog med i den övre sidan av tabellen när grundserien är slut.

Mora ligger på en nionde plats i serien på 12 poäng, där 10 av dessa 12 poäng kommit på hemmaplan. Man vann mot Pantern med 2-3 på straffar i första bortamatchen för säsongen, därefter har man förlorat tre raka mot Tingsryd med 5-1, Västerås med 2-1 och senast Asplöven med 3-1, så bortaspelet är helt under isen.

Noterbart är att detta är tredje bortamatchen i rad och resandet tar en del på spelarna, framförallt då föregående match var mot Asplöven som är ca 100 mil uppåt i landet, vilket betyder enormt långa resor på kort tid.

Att Mora ska komma och plocka poäng mot hemmastarka AIK finns inte i min bok.

Vi får pengarna tillbaka vid vinst med ett mål.

Kommer ha ett sidospel här och det är självklart Malte Strömwall som målskytt till 2.40 på Unibet med 2u. Han har gjort 12 mål hittils, och har gjort mål i sju av åtta matcher. På hemmaplan har han gjort mål i samtliga matcher. Han har ett bra skott, spelar powerplay och jag tror inte han går mållös från matchen här ikväll.

Skribent: Tobbestips
5 October 2015