Handbolls tips Elitserien herrar. 1/10.

Skånederby mellan Ystads IF och IFK Kristianstad. Två klubbar som tippas i toppen av Elitserien 2015/16 och som mycket väl kan stå i final i vår. 

IFK har inlett med 3 raka segrar och Ystad med 2. I senaste omgången slog YIF Malmö med klara 34-18 medan Kristianstad hade oväntat svårt mot nykomlingen Karlskrona. IFK kunde till slut vinna med uddamålet 28-27. 

Martin Bager i Ystad var mannen för dagen mot Malmö med sina 9 mål på 10 skott! Om Bager blir bästa målskytt i Ystad även denna gång återstår att se och kanske kan han få konkurrens av duktiga Lukas Nilsson var form också pekar rakt upp. 

I IFK Kristianstad skall man försöka börja på ny kula efter Champions League spel förra helgen och vilken match IFK gjorde! 34-32 mot storlaget Barcelona var verkligen inget att skämmas över! 

Sett till IFK Kristianstads matcher denna säsong har samtliga gått över 50 mål med 55 mål mot Karlskrona senast och hela 60 mål mot Drott i premiären, antalet mål i toppmötet mot LUGI var dock något lägre 51 stycken.

Spelbolagen tror på en målrik tillställning, men är inte lika övertygad. Både IFK och YIF har bra försvar med stabila målvakter och skulle de båda lagen få försvarspelet att klaffa är ett spel på under 54 mål ganska intressant. 

Om vi tittar tillbaka på tidigare derbyn lagen emellan har bara ett av sju möten slutat över 53.5 mål övriga har slutat en bra bit under denna linje. 

Väljer underspelet här och lägger medel i insats! Tror på en tät och hård match med mycket utvisningar och relativt få mål! 

Skribent: Per
30 September 2015