Plockar ett tidigt spel på Malmö FF borta mot Vardar Skopje.

Visst MFF visade kanske inte upp sig från sin allra starkaste sida på Swedbank i match 1. Men med lite skärpa och flyt hade MFF vunnit hemmamatchen med 2-3 bollars marginal. Nu blev det "bara" 1-1 efter att Franz Brorsson räddat de himmelsblå med sitt nickmål med ca kvarten kvar att spela. 

Är inte speciellt orolig för MFFs del. Det är ganska mycket som talar till deras fördel. Matchen kommer exempelvis inte spelas på Vardars naturliga hemmaplan utan 15-20 mil bort på en liten skitarena. Som tidningarna varit inne på lite tidigare brukar det vara oerhört varmt nere i Balkan vid denna tid av året, men de 35-40 grader som det har talats om verkar snarare bli 25-26 grader vid matchstart, något som inte lär påverka MFF-spelarna speciellt mycket. 

I match 1 saknade MFF Rosenberg och Safari och frågan är om de hinner bli spelklara inför returen? I såfall lär oddsen knappast ligga kvar över 2 på MFF-seger, så stor betydelse har dessa spelare (framför allt Rosenberg). 

Men även utan Rosenberg och Safari bör MFF klara av Vardar. Hemma hade man över 30 avslut! varav 5-6 högklassiga målschanser där 2-3 nog borde suttit. 

Ja Vardar var verkligen inget bra lag - och balkangänget dras fortfarande med en hel del skador. 

Tvåan känns ganska given här och väljer att slanta in rejält här. 2.20 på Mybet känns helt ok och känslan är att oddset kommer droppa ner under 2 innan matchstart på tisdag, så här gäller det att passa på.

Speltips: MFF seger odds 2.20 hos Mybet. 

Skribent: Per
14 July 2017