Speltips 1.Bundesliga 27 januari: Schalke tar emot Eintracht Frankfurt hemma i Gelsenkirschen. 

Schalke har en lång väg att vandra för att ta sig ut i Europa kommande säsong. Efter 17 spelade omgångar är de "kungsblåa" bara 10:a på 21 poäng, hela 8 efter sexan Frankfurt. 

Men kanske har klättringen tagit sin start nu för Schalke? I första matchen efter vinteruppehållet blev det seger 1-0 hemma mot Ingolstadt och mot Frankfurt är känslan ganska god att det blir tre nya poäng. 

Frankfurt åkte på en rejäl propp borta mot Leipzig i senaste omgången 0-3 där keepern Hradecky fick syna det röda efter endast 6 minuters spel. Förutom Hradecky saknas även Ante Rebic som på grund av för många gula kort. Lägg därtill en rad spelare som fortfarande är skadade som exempelvis svenske Branimir Hrgota och mexikanaren Marco Fabian + ett knippe med spelare som annars hade varit med och slagits om en startplats. 

I Schalke är mungiporna uppåt. Visserligen imponerande inte 1-0 mot Ingolstadt speciellt mycket men mot ett Frankfurt utan ett flertal tongivande spelare är chanserna goda för seger. 

Raka ettan kan fås till runt 1.90 som bäst, väljer dock att köra Schalke + över 1.5 mål i matchen, ett spel på detta ger hela 2.60 vilket inte torde vara helt omöjligt. 

Förutom matchen senast mot Ingolstadt har Schalkes segermatcher gått över 1.5 mål totalt. 

Provar en lägre insats på detta spel till 2.60 hos Betstars. 

Speltips: Schalke-seger och över 1.5 mål i matchen. 

Skribent: Per
25 January 2017