Tidig rek på nästa gruppspelsomgång i Champions League. 

MFF-Shakthar Donetsk. Och kanske är det att ta vatten över huvudet men med tanke på hur MFF spelade mot Real Madrid hemma och det faktum att Shakthar inte alls är i samma klass som i fjol ja då kan man inte bara låta detta odds gå förbi. 

Att MFF vinner hemma mot ett ganska svagt Shakthar ger hela 4,40 hos Unibet ett odds som jag tror kommer sänkas ner mot höga tre eller låga 4. Ett par spelbolag har redan sänkt oddset på MFF-seger och risken är stor att Unibet tar efter. 

MFF hemma är ett klart bättre lag än vad de är på bortaplan och med publiken i ryggen tror jag de har en klart större chans att vinna än vad oddset 4,40 pekar på. Skulle nog säga att MFF har 30-40 % vinstchans här vilket gör 4,40 riktigt spelvärt. 

Yotun saknas men det ser jag inte som något större avbräck. Yotun är i mina ögon en klar säkerhetsrisk och defensivt är han verkligen ingen större succé. 

Rasmus Bengtsson, Carvahlo och Arnarson är förhoppningsvis alla tillgängliga för spel detsamma gäller Anton Tinnerholm som var lysande mot Real senast. 

Är det någon match i gruppspelet som MFF bör kunna vinna så är det denna. Shakthar har verkligen inte imponerat och hemma mot PSG senast föll man med klara 0-3. Totalt har ukrainarna 0-7 i målskillnad nu så en seger för MFF här lär bana vägen för en Europa League plats när gruppmatcherna är slut. 

Väljer att spela 3 av 10 units. Finns en viss risk för X också och kommer nog köra lite högre insats på MFF +0.5 när odds på det kommer ut. Skulle tro vi landar på 1.7-1.8 på 1X kanske något lägre. 

Skribent: Per
1 October 2015