Kör ett spel på herrarnas Handbollsliga där HK Malmö gästas av tabellettan Alingsås. 

När oddsen släpptes blev lag lite överraskad att Malmö är favoriter här. Visst de lirar hemma men samtidigt visade Malmö inte upp något vidare bra spel i mötet mot IFK Ystad i senaste matchen. 

En storspelande Niklas Kraft mellan stolparna lade grunden till segern och till slut kunde Malmö vinna med lite möda och stort besvär med 26-24. 

Vad som värre är att Malmö fick spelmotorn Robert Månsson skadad och chansen att han skall bli spelklar mot Alingsås bedöms som ytterst liten. Månssons skada ser i bästa fall ut att kunna läka inom ett par veckor men vill det sig riktigt illa blir han borta upp till 5-6 veckor. 

Att Månsson inte kan spela är givetvis ett stort avbräck för skåningarna som tro det eller faktiskt slog Malmö båda gångerna i fjol.

Nu är dock känslan att Alingsås har en liten fördel. Tappet av Månsson är ganska stort och i mitt tycke borde oddset ligga runt max 2-2.10 på bortalaget här. 

Alingsås har 6 vinster på 8 borta matcher vilket gör dem till ligans tredje bästa bortalag. Endast Malmö och RIK är bättre men då har de fler matcher spelade än Alingsås. 

Senaste matchen som Alingsås spelade var borta mot RIK där man stod för en imponerande insats. Segern skrevs till 27-18 och grunden till segern var ett fenomenalt försvarsjobb där sista utposten: Rickard Frisk noterades för en räddningsprocent på hela 47 %. 

Skulle bli förvånad om inte Alingsås odds går innan avkast den 27:e december och väljer att kliva in med 6 av 10 units här. 

Skribent: Per
22 December 2016