Dags för omgång 28 i den Allsvenska fotbollen och trots att MFF svarade för en bedrövlig insats hemma mot Östersund (0-3) så sitter skåningarna lugnt i förarsätet utan att känna guldfrossa. Med tre matcher kvar har MFF 4 poäng ner till IFK Norrköping som med nöd och näppe fixade 3 poäng mot Falkenberg senast. Ett Falkenberg som nu ställs mot MFF. 

Med tanke på vilket spelschema MFF har kvar så är det ingenting som talar för något annat än ett SM-guld. Falkenberg borta, Gefle borta och i sista omgången Hammarby hemma. 

IFK Norrköping möter i denna omgång Elfsborg borta och mycket talar för att de kommer förlora guldet redan här då Elfsborg är i klart bättre form än "Peking" som inte imponerat alls i de senaste matcherna. 

Nog om guldsnacket och tillbaka till den match som speltipset ligger på: Falkenberg - Malmö FF. 

Mitt speltips är under 3.5  hörnor på FFF.  Känslan är att MFF kommer trycka på en hel del här och frågan är hur mycket FFF kommer vara på MFFs sista tredje del. Mot IFK Norrköping senast vaskade FFF fram 2 hörnor totalt. Motivationen lär vara allt annat än på topp hos redan nedflyttningsklara Falkenberg och att nå över 3,5 mot ett lag som MFF som släpper till få hörnor är ingen speciellt lätt uppgift. 

Speltips: Falkenberg under 3.5 hörnor 2.14 hos Unibet

Skribent: Per
25 October 2016