Speltips på 08-derbyt där det är sålt över 36 000 biljetter och SMHI lovar riktigt fint väder och runt 20 grader vid avspark kl 19:05. 

AIK mot Djurgården "Tvillingderbyt" där så mycket mer än 3 poäng står på spel. En seger i detta derby betyder så oerhört mycket för både spelare och fans och det lär vara taggning till max!

AIKs fina hemmafacit till trots och det faktum att Djurgården har en hel del problem på mittfältet så väljer jag att lira X2 här. 

AIK ser ut att få tillbaka Hooiveld efter skada men Karlsson saknas fortfarande. Det troliga är att Sonko och Hooiveld bildar mittlås med Hauksson och Johansson på varsin kant. 

I DIF har man en stark offensiv med Mushekwi och Johnson som lär ställa till en hel del oreda i AIK-försvaret. 

Det senaste mötet på Tele 2 Arena slutade oavgjort 2-2 efter att lagen vunnit varsin halvlek med 2-0. AIK första och Djurgården andra. 

Djurgården är uppe i imponerande 15 raka utan förlust och "borta" har man inte förlorat sedan den 13e april mot Hammarby. 

AIKs hemmafacit är Allsvenskans bästa vilket givetvis talar emot mitt spel en smula, men sett till förra matchen och hur lagen sett ut efter sommaren så känns lagen ganska jämnbra. Ett oavgjort resultat känns inte långt borta vilket brukar vara ett vanligt utfall mellan dessa båda lag. På de 15 senaste matcherna lagen emellan har hela 8 stycken slutat med ett X alltså över 50 %.

Provar medel insats till odds 1,74 på X2 här. 

Skribent: Per
9 August 2015