Tycker mig ha funnit ett intressant spel här. Turkiet behöver faktiskt inte vinna, utan kan nöja sig med oavgjort för att få direktplatsen tack vare att man har tagit fyra poäng mot Holland i gruppen.

Därför tycker jag att oddset på ett ganska skadedrabbat Turkiet är lite hypat i mina ögon.

Lasse Lagerbäck har valt att ta ut bästa laget med, och jag tvivlar på att han kommer att rotera trots att proffsklubbarna kanske gärna hade sett det. Men jag tror oddset kommer att sjunka en del, så därför chansar jag på att reserverna kanske inte är allt mycket sämre om han nu väljer det.

Turkietsaknar Gonul, Kaya och Torpak, och även Yilmaz, deras bästa anfallare, dras fortfarande med skador och missar troligen även han matchen.

Trolig startelva

Babacan – Ozbayrakli, Aziz, Balta, Caner Erkin – Inan – Calhanoglu, Tufan, Ozyakup, Arda – Tosun.

Island är som sagt redan klara och kan spela utan press, jag antar att man kommer att spela lite offensivare då och det är lätt att Turkiet kommer att backa hem och spela på det oavgjorda resultatet i inledningen. Där finns ju ingen mening att spela en tokoffensiv fram till halvtid innan de vet hur det går i den andra matchen med.

Island har heller ingen anledning att ligga på defensiven så jag förväntar mig att de kommer skapa en del målchanser här och således hörnor med.

Förstamålvakten Halldorsson är skadad och ersätts av Kristinsson, även Arnason från MFF tveksam och lär stå över.

Trolig startelva

Kristinsson – Saevarsson, Ottesen, R. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason – Finnbogasson, Sigthorsson.

Hörnlinan ligger på +3.5 hörnor för Island, och det tycker jag är i det grövsta laget. Vi fick +2.5 på Moldavien borta mot Sverige som är klassen sämre än Island, därför är +3.5 på Island som leder gruppen klart bra borta mot Turkiet som har haft lite problem i kvalet med.

Jag har kollat igenom samtliga kvalmatcher för Turkiet med och man har enbart klarat -3.5 hemma mot Lettland, och då var det precis att man klarade linan med.

När lagen möttes på Island vann Island hörnorna med 6-5 hemma med.

Allting handlar såklart också om Island ta ren tidig ledning kanske, men skulle Turkiet göra 1-0 efter 10 minuter så känns spelet skitbra.

Nä, jag skulle nog sätta linan på +2.5, Island underskattas, eller så överskattas Turkiet helt enkelt. Jag håller nere insatsen lite då ett mål kan ändra matchbilden ganska klart.

Unibet ligger på samma lina, men ger bara 1.65 om man ska jämföra oddsen med, så 1.90 är bra här.

Skribent: Olofsbetting
18 October 2015