Manchester City tappade poäng senast mot West Ham, men det speglade inte matchbilden. Många topplag kommer få det svårt mot skickliga kontringslag i Premier League denna säsongen känns det som. Även Leicester är ett skickligt sådant om man ska nämna andra.

Man City borde vunnit mot West Ham såklart och nu väntar ett nytt prov för Man City. Man ska spela borta mot Tottenham. Tottenham har inte riktigt fått spelet att stämma och har haft lite skador. Man vann övertygande i Europa League och senast i ligan mot Crystal Palace imponerade man på mig rent spelmässigt.

Sydkoreanen Son har jag gillat länge i Leverkusen och han har visat vilken klass han håller. Kane producerar tyvärr inte, men kommer väl igång snart med får Spurs hoppas.

Crystal Palace hade två stolpträffar om jag såg rätt och defensiven i Tottenham är inte helt på topp med sina belgiska mittbackar.

Man City har klass på varje position. Jag är lite tveksam till Dier och Alli. De känns allt för tunna för att stå emot Man Citys offensiv, och med kvicke Agüero där framme så får nog Tottenham problem att stå emot om inte Lloris storspelar.

Jag tänkte först ta raka 2an, för den har stigit fint på Man City, men sen blev jag lite imponerad av Spurs offensiv och Eriksen är tillbaka. Så jag väljer över 1,5 mål för Man City istället.

Man City kommer säkert ha runt 55-60% boll och det bör räcka till några fina chanser under matchen.

Man City har tre av tre segrar på bortaplan och jag tror det kommer passa dem att spela mot ett lag som inte kryper hem defensivt och stänger ytor.

Startelvor Tottenham-City:

Tottenham:

Lloris, Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Alli, Dier; Eriksen, Son, Lamela; Kane.

City:

Caballero, Sagna, Demichelis, Otamendi, Kolarov, Fernando, Fernandinho, De Bruyne, Sterling, Toure, Aguero

Skribent: Olofsbetting
26 September 2015