Tungt derby mellan två lag på uppgång kan man säga. Tottenham har fått igång Kane och sedan Eriksen kom tillbaka har det sett bra ut. Man har även fått tillbaka Son efter skada och rörligheten på dem offensiva spelarna liknar uppsättningen i Liverpool. Chelseas ganska stabbiga backlinje kommer säkert få problem med den rörligheten.

Chelsea har också kommit igång och Costa verkar ha hittat nätmaskorna igen. Mot Tottenham brukar det bli målrikt och jämnt. Tottenham står som knappa favoriter. Dem senaste fyra mötena har slutat med 22 mål, ett snitt på 5,5 mål per match!

Ganska galet. Vi har två bra målvakter och två stabila försvar här, så jag vågar inte riktigt spela då värdet inte är så bra heller.

Jag väljer istället att köra på hörnor igen. Tottenham är bra på att skapa men ligger på 5.5 lina, Chelsea ligger bara på 4.5 lina och är bra på att skapa hörnor borta.

I 4 av 6 matcher har man passerat linan, dem två matcher man missade var borta mot Man City i inledningen när man spelade bedrövligt, och borta mot Weset Ham då man hade rött kort i halvtid, annars hade man säkert gått över.

Så tror jag även man gör mot Tottenham borta. Ser ett ganska jämn bollinnehav och tycker inte att linorna ska vara olika här. Hade Tottenham haft 4.5 hade jag tagit den med.

En målrik match med många chanser, och då borde hörnorna hitta hem med. Det krävs bara 2 hörnor i första och 3 i andra för att spelet ska hitta hem. Får hoppas på en inte allt för tidig ledning för Chelsea bara.

Skribent: Olofsbetting
27 November 2015