Ryska Premier League ikväll och Kim Källströms gamla klubb Spartak tar emot Europa League-kvalande Rubin Kazan.

Ett Spartak som tappat flera spelare utöver Källström. Bland annat Dzyuba till Zenit, Jurado till Watford och Ebert till Vallecano. Inga jättetunga tapp faktiskt, för man har ersatt bra.

Men man har fått in Ze Luis från Braga, Popov från Kuban Krasnodar som smällde in 23 mål på 96 matcher som offensiv mittfältare, backen Granat från Zenit och både Bocchetti och Shirokov har kommit tillbaka från lån hos AC Milan respektive Krasnodar.

Spartak inledde med oavgjort hemma mot UFA trots bra dominans. Det var 1-1 i matchen när Frimpong blev utvisad efter de rasistiska påhoppen, men ändå lyckades man inte hämta hem mer än 2-2 trots en man mer i drygt en timme.

I matchen efter spelade man med 1-0 borta mot Krasnodar, en av de svårare matcherna under säsongen och spelmässigt höll man det ganska jämnt med. Dock bör tilläggas av Krasnodar inte är lika bra detta året då man tappat några spelare och har skador.

Spartak har faktiskt inlett bra med andra ord och ser ut att ha en bra och bred trupp.

Movsisyan, Promes och Popov bildar en bra trio framåt och Romulo, Glushakov och Shirokov skapar ett bra mittfält. Sen har vi en backlinje med Tasci, Bocchetti och tvillingarna Kombarov på ytterbackarna. Rebrov i målet. Nä, Spartak känns faktiskt vassa i år och man har en bra bänk med.

Rubin Kazan inledde borta mot CSKA Moskva och lyckades hålla 40% boll, men mer än så var det inte. CSKA Moskva körde över dem från start och 0-1 kunde blivit mer.

I andra matchen spelade man hemma mot Amkar Perm och förlorade överraskande med 0-2 efter att ha dragit på sig ett rött kort vid 0-1 dock.

Man hade en match i Europa League borta mot Sturm Graz från Österrike där man vann borta med 3-2 och i veckan väntar en returmatch. Det innebär att Spartak har fått fler vilodagar och att Rubin Kazan kanske roterar i laget och har fokus på kommande uppgift i Europa.

Rubin Kazan är inget lag som har shoppat loss heller, man har tagit in Bilyaletdinov från just Spartak och några andra mindre kända spelare från små ligor. Man har bland annat Wakaso och M'Vila i truppen dock.

Mittbacken Kverkvelia i Rubin Kazan tog ett rött senast och får stå över, även M'Vila och Wakaso är tveksamma, ingen av dem har gjort matcher i år. Även anfallarna Livaja och Devic är osäkra, och Rubin Kazan har inte gjort mål i ligan i år ens.

Nä, jag tror det blir svårt med ett lag som är drabbat av avstängningar och skador och även om någon av spelarna är tillbaka så är de inte samspelta. Man har en EL-match i benen och kommer möta ett Spartak som ser starka ut i år, jag kastar in mina poletter på hemmavinst.

Nu har ni fått er en liten genomgång av lagen med

Skribent: Olofsbetting
3 August 2015