Dags för returen mellan Malmö FF och Shakhtar Donetsk. En match som jag fick avnjuta på plats på Swedbank inför en fantastisk inramning som avslutades med tre poäng för Malmö FF.

Malmö FF har 3 poäng mer än Shakhtar och även bättre målskillnad då man förlorade med färre antal mål mot både PSG och Real Madrid. Men tyvärr är det inte det som räknas här, utan det är inbördes möten, så med andra ord kan det räcka för Shakhtar att vinna med 2-0 för att passera Malmö FF och knipa en tredjeplats som leder till Europa League.

Men det ska såklart först spelas om det. Kollar vi på första mötet så var det Shakhtar som förde matchen redan före Malmö FFs mål, men MFF låg väldigt lågt med försvaret och tillät inte Shakhtar att anfalla längst kanterna. Antingen blev det inlägg mot deras stora forward eller så blev det skott utifrån centralt.

Stundtals var det bra press kan man säga, och Shakhtar är ett väldigt svårt lag att spela mot, speciellt i Lviv.

Att Malmö ska ta poäng här ser jag inte som så troligt, även om chansen finns, men då gäller det att hålla tätt första halvlek.

Shkahtar måste inte bara göra 1-0 alltså, utan 2-0 måste nästan till för att man ska lägga sig före tack vare målskillnad.

Shakhtar är ett bra lag hemma och är bland dem bättre i Europa på att skapa hörnor faktiskt, man vann med 6-5 hemma mot PSG i hörnor och nu senast borta mot Malmö FF blev det hela 10-4 för Shakhtar.

Malmö FF har inget som helst behov av att gå framåt så länge matchen står 0-0 och vid 0-1 i ett slutskede av matchen kommer dem heller inte trycka på framåt.

Jag tänker att hörnlinan på 6.5 hörnor bör passeras för Shakhtar med, men jag tror inte Malmö FF får fler än 2-3 hörnor ändå, och då känns denna bättre.

Jag säger spontant 8-1 i hörnor eller något liknande, jag tycker att linan borde legat på -4.5 faktiskt och investerar.

Bet365 har runt 0.10 punkter lägre än PAF t.ex.

Skribent: Olofsbetting
3 November 2015