Man behöver inte vara optimistisk i onödan kanske, det är en av världens svåraste matcher, och Malmö FF kommer dit med en skadeskjuten trupp.

Arnason och Wiland har fått klartecken, men frågan är hur kantstötta dem är? Bengtsson och Rosenberg, två viktiga spelare i centrallinjen, saknas också.

Det kommer inte vara ett samspelt Malmö FF som kommer till Madrid och samtidigt är det ett Malmö FF som totalt saknar matchtempo. Det räcker tyvärr inte för svenska lag att träna på egen hand efter Allsvenskan har slutat för att hålla ute i Europa. Något måste göras helt enkelt.

Malmö lär inte ha något som helst att sätta emot här och det lär bli rent defensivt arbete i 85 minuter om jag tror rätt.

Minns hur det såg ut i Malmö och då roterade Real Madrid ganska bra med.

Modric och Bale vilas av dem offensiva, och lite rotation i backlinjen, men Real Madrid stället ett bra lag på plan ändå.

Att Malmö FF ska klara av att skjuta 3 skott på mål ser jag inte som så troligt. Man ska dessutom träffa målet med, alla skott utanför räknas inte som sagt till detta spelet.

Det var inget man klarade av mot varken Shakhtar (2 skott) eller PSG (1 skott).

Jag ber till Gud att jag har fel i alla fall och hoppas att Europaäventyret fortsätter, men jag måste vara realist, vi har absolut inget matchtempo i kroppen och det syntes mot PSG med.

Skribent: Olofsbetting
8 December 2015