Tycker mig ha funnit ett klockrent odds, fast än jag hade beslutat mig att inte spela något i första mötet.

Kan inte minnas att jag har missat en enda match med Malmö FF under säsongen och var även på plats sist när de nya spelarna gjorde entré för Malmö. Det såg väldigt bra ut. Djurdjic och Rodic var goda vänner och Carvalho och Yotun pratade samma språk. Wiland hade lugn i målet och Rodic tog Emil Forsberg-löpningar där han fick en friare roll och kom in mycket från kanten.

Hade bara Sana vågat utmana och skära in mer i plan så hade det varit mycket fint, men man såg en harmoni jag inte sett på länge i Malmö.

Nackdelen var kanske att Arnason och Carvalho inte sattes på prov. Det är två ganska stora backar med ganska tunga kliv är jag rädd för. Man fick jobba rättvända nästan hela matchen mot Sundsvall och det var inte många löprudeller med Pa Dibba t.ex.

Carvalho utgick med kramp och verkar vara matchotränad. Nu ska han spela igen förmodligen, då Bengtsson inte klara av det. Det innebär att Malmö FF också förmodligen tvingas lira 4-4-2 idag eller sätta in Brorsson eller Lewicki som mittbackar och köra 5-3-2

Salzburg spelade en aggressiv fotboll förra året i första matchen, men hög press och många avslut. Malmö var stundtals förvirrade och vi ska vara glada att vi fick ett sent mål till skänks med.

Nu har Salzburg dock tappat otroligt många spelare och spelare som Mané, Kampl och Alan är borta t.ex.

Dock tror jag inte att Åge kommer säga till spelarna att gå för vinst, utan han kommer nog låta Lewicki, Rapik och Adu ligga tätt på 4-backlinjen och ha Djurdjic och Rosenberg på topp. Det är mitt tips i alla fall.

Dock kommer spelet inte handla om detta, så det gör inget att jag inte har rätt där. Jag tycker istället att kortlinan är jävligt intressant.

Malmö FF kommer som sagt med ganska tröga mittbackar, en oslipad vänsterback i Yotun som ofta spelar på gränsen till kort. Vi har Lewicki som alltid brukar ta kort och Rapik är nog inte svår heller om en situation skulle uppstå.

Vidare har vi Rosenberg i anfallet som brukar tagga lite extra i Europeisk fotboll.

Förra året när lagen möttes i Salzburg så tog Malmö hela 5 kort. Jag tror vi får se ett liknande. Åge kommer säga åt spelarna att hellre plocka kort än att släppa in motståndarna bakom backlinjen. Vid ett bra resultat kanske spelarna maskar mot slutet med, vem vet.

Men jag tycker linan borde ligga på 3.5 kort i alla fall, jag säger att Carvalho, Lewicki och Rosenberg fixar linan åt mig ikväll och smäller in 7u. Då har jag också några spelare där som kan fixa kort i övrigt

Skribent: Olofsbetting
29 July 2015