Dags för kval i Europa League och mitt första val blir att PAOK kör över Trnava från Slovakien. Grekiska lag är riktiga hemmalag. Kanske inte visade sig fullt ut i Europa League förra året, men kollar man i ligan så var de hela 10 av 18 lag som enbart hade 2 förluster på hemmaplan. Ganska bra må jag säga.

Senast krossade PAOK Lokomotiv Zagreb med hela 6-0 hemma och Lokomotiv blev väldigt tagna av trycket från fansen. Runt 20 000 galna fans som skriker ungefär lika högt varje match som MFFs fans gjorde under CL-matcherna.

Ikväll väntas även 20 000 fans på läktarna och PAOK kommer med full trupp och vill ha ett bra resultat med sig från första mötet.

Trnava från Slovakien sägs komma med max 3-4 försvarare till matchen med och har en del skador.

Jag har hittat att Janecka,Bortel,Godal,Cleber och Grabez ska saknas, utan att kunna säga om de är stora avbräck. Men även ett skadefritt Trnava borde förlora.

PAOK kommer köra full fart från start och bör klara detta ganska galant, jag minns de körde över Dinamo Minsk med 6-1 i Europa Leagues gruppspel förra året.

Jag litar på att Robin Olsen håller nollan och att PAOK har så pass mycket boll att motståndarna inte kommer få så många chanser heller.

Skribent: Olofsbetting
30 July 2015