Dags för en ny Allsvensk omgång och Malmö FF känner av pressen, samtidigt som man enbart fick 0-0 i första rundan av CL-kvalet. Man måste börja ta poäng i ligan, men man har en match från mitt i veckan i benen och samtidigt är det fullt fokus på returen med, då CL kan bli en räddningsplanka under säsongen.

Men just nu är läget inte bra i Malmö FF. Man har värvat in många nya spelare som måste börja producera direkt och det tar tid att spela ihop ett lag. Rent defensivt håller det tyvärr inte med en nonchalant Yotun och Zlatan Azimovic i målet som står fel på många bollar.

Örebro SK har konstgräs hemma och hörnrika matcher brukar vara standard när ÖSK lirar hemma. Men MFF producerar fler hörnor på egen hemmaplan, så jag hoppar över det totala spelet och satsar istället pengarna på att ÖSK klarar av 6 hörnor. Malmös nyförvärv är alla redo för att spela, men frågan är om Hareide börjar med någon av dem från start? Oavsett vilket så lär det bli lite hönsgård där bak då Rasmus Bengtsson är 50/50, Helander är skadad och Erik Johansson testas sent.

Skribent: Olofsbetting
17 July 2015