Här handlar spelet om vilket lag som tar andraplatsen i Allsvenskan, och som jag ser det så står det mellan IFK Norrköping, IFK Göteborg och AIK och då tycker jag att IFK Norrköping ligger närmst till hands och då blir 2.75 allt för högt.

IFK Göteborg leder Allsvenskan på målskillnad före IFK Norrköping just nu och har följande spelschema kvar: Halmstad (H), Djurgården (B), AIK (B), Kalmar (H)

Jag tänker mig att IFK Göteborg tar minst 8 poäng här. Med flytet som Göteborg sitter på just nu så har jag svårt att se att man ska förlora. Framförallt har man en bra defensiv, så jag räknar med 6 poäng minst hemma mot Kalmar och Halmstad, och sen tror jag kan klarar av att stänga ner ett omotiverat DIF och AIK och ta vars en pinne här minst. Mycket som går Göteborgs väg just nu, även om jag hellre ser IFK Norrköping som SM-guldvinnare. Skulle vara den största skrällen i svensk fotboll på väldigt länge sett till förhandstipsen.

IFK Norrköping har redan nu bättre målskillnad och 3 poäng försprång till just AIK inför helgens matcher.

Norrköpings kvarstående matcher: Häcken (H), Elfsborg (B), Halmstad (H), Malmö FF (B)

Norrköping kan ta allt från 6 poäng till 8 poäng här. Tror man besegrar Häcken och Halmstad i alla fall, kan ta poäng mot MFF och Elfsborg med. Man spelar även fin fotboll.

AIKs kvarstående matcher: Malmö FF (H), Halmstad (B), Göteborg (H), Örebro (B)

Spontant säger jag 6 poäng även här. Lite avbräck mot MFF, Göteborg lär ha allt att kriga för och Örebro har bra form.

Tycker fortfarande att 2.75 är för högt på Norrköping sett till att man har tre poängs ledning och Norrköping spelade faktiskt ut Malmö FF i första mötet med.

Man ligger även före på målskillnad med, även om det bara är några mål. Skulle man hamna på samma målskillnad räknas antalet gjorda mål och sedan inbördes möten och där är dock AIK bättre.

Men jag tycker det känns troligt att Norrköping slutar tvåa, få skador och avstängningar och spelar väldigt fin fotboll som sagt.

Skribent: Olofsbetting
7 October 2015