Tänkte ta mig ett tidigt spel på Nice som går som tåget just nu. Man besegrade själva ligatvåan St Etienne på bortaplan med hela 4-1 trots att man avslutade matchen med två man mindre. Innan dess slog man självaste Bordeaux med hela 6-1 hemma och innan dess blev det en 3-1 vinst borta mot Bastia på Korsika. Bastia borta är svårare än många tror då Bastia är ett erkänt svårspelat lag på Korsika.

Borta mot St Etienne är ingen lätt uppgift heller och en total kross mot Bordeaux imponerar. Hade svårt att se att Nice skulle bli ett så pass bra lag när man tappade stjärnan Carlos Eduardo efter låneperioden från Porto.

Men istället fick man in Hatem Ben Arfa från mitt kära Newcastle, ytterligare en talang som inte riktigt fått den chans han förtjänar tycker jag. Lite så Giovinco blev behandlad i Juventus.

Ben Arfa är kokhet och har öst in mål och leder just nu skytteligan ihop med självaste Cavani, och hans mål igår mot St Etienne var rena Messiklassen. Vi snackar om ett Nice som mår väldigt bra just nu och har 13-3 på sina senaste tre matcher och en fantastisk form.

Man tar emot ett Nantes som inte riktigt fungerar för tillfället. Man mötte ett roterande PSG och ledde i halvtid, men föll ihop och förlorade med hela 1-4 hemma till slut.

Innan dess har det blivit tre raka förluster med 0-2 mot Bordeaux, Rennes och Bordeaux. Lag som alla är i klass med Nice.

Nice åkte på två utvisningar senast på mittfältaren Mendy och mittbacken Le Marchand. Något som påverkar defensiven mer än offensiven helt klart.

Över 2.5 mål kan fungera med, men Nantes offensiv rosar inte marknaden och om jag tror på över 2.5 mål så tror jag ändå att Nice kommer att stå för minst två av målen och då kommer detta oddset ändå bli bättre.

Ett målskyttespel på Ben Arfa kan också vara intressant om det ligger en liten bit över 3.00 för att ha lite värde med.

Jag hade satt Nice över 1.5 mål på 2.20 max. Detta är inget ustick då alla bolagen ligger runt 2.50-2.40 men jag antar det kommer att droppa.

Skribent: Olofsbetting
29 September 2015