Dags för årets viktigaste match för båda inblandade lagen. Vinner IFK Göteborg kopplar de bort Malmö FF från guldet och vinner Malmö FF så har de bra chanser på guldet.

Det är en match där båda tränarna kommer att satsa 100% och elda på sina spelare. Innebörden av denna match är större än på länge och Malmö FF kommer med ett grymt självförtoende efter matchen mot Salzburg senast. Man vann även borta mot just IFK Göteborg och startelvan blir mer och mer samspelt.

Det kommer bli en tuff uppgift för IFK Göteborg. Men jämför man lagdel för lagdel så tycker jag faktiskt att det är ganska jämnt.

Arnason/Bengtsson kommer få stångas med Boman/Envgall. Yttermittfältarna i de båda lagen kommer att möta väldigt bra ytterbackar.

Innermittfältet kommer bli väldigt tufft och Djurdjic och Rosenberg kommer att möta minst lika fysiska Bjärsmyr/Rogne. Båda lagen har numera stabila målvakter också. Så det blir svårt att sia om matchen. Sist var det tajt och Yotuns långskott avgjorde.

Jag väljer istället att snegla på en annan marknad och det är kortspel.

PAF har lagt linan på 3.5 kort, vilket är ett för lågt i mina ögon.

Adu, Lewicki, Eriksson och Svensson på innermittfältet kan alla klara linan, sen har vi spelare som alltid spelar på gränsen i Rosenberg och Yuton. Arnason kan vara slö ibland och ta ett kort och Rogne kan vara småtuff ibland. Vi ha en del att gå på, jag förväntar mig i alla fall att linan på 3.5 kort går över ganska lätt. Oddset är inget jätteodds, men linan ligger fel, då tar jag.

Skribent: Olofsbetting
9 August 2015