Dags för Malmö FF att få ytterligare en chans nu när Göteborg också enbart tagit två poäng på två matcher. Det gjorde även Norrköping, så det känns vidöppet igen i toppen. Göteborg har även tappat Lasse Vibe så Malmö FF har stora chanser då de rustat ordentligt under fönstret här.

Malmö FF kommer att vila Berget och Rasmus Bengtsson inför CL-kvalet. Men Brorsson har sett bra ut och Arnarson var 100% sist. Nye besten Carvalho finns även att tillgå. Bakom dem kommer Wiland vakta kassen och han kommer vara övertaggad.

På högerkanten lär vi se Rodic som imponerade på mig mot ÖSK. Han påminde lite om Forsberg, att han gärna lämnade kanten och tog diagonala löpningar, han dribblade även inåt i plan och var kvick och passade i rätt lägen.

Och längst upp i anfallet ser vi förmodligen den andra besten Djurdjic som jag tror kommer passa Rosenberg som handen i handsken. GIF Sundsvalls förvar kommer att få jobba hårt. Både med fysiska anfallare och även med kvicka yttrar.

Jag har sett nästan alla hemmamatcher på plats och resterande matcher denna säsongen på tv. Malmö FF är faktiskt bäst de första 20 minuterna av matcherna hemma. Man skapar ett förbannat bra tryck på Swedbank och sist mot Örebro kunde det varit 2-0 eller 2-0 efter bara 20 minuter, men allt fungerade inte.

Jag vågar mig inte på handikappet som många andra, då jag inte sett Wiland på ett tag och Sundsvall är inte ofarliga.

Jag väljer istället att gå på att Malmö gör mål i båda halvlekarna, det känns klockrent. Även på bänken finns det bra med offensiv kraft i Molins och Memethi t.ex

Malmö FF har 4 av 8 matcher med 1/1 i ht/ft, men i denna match tror jag på mer än 50% chans på att de gör mål i båda halvlekarna.

Skribent: Olofsbetting
25 July 2015