Ikväll blir det en känslosam kväll för Thomas Tuchel som kommer att återvända till Mainz där han varit tränare under en längre tid innan han lämnade för Dortmund. Även Klopp gjorde detta steg, från Mainz till just Dortmund.

Dock har Mainz ledning inte varit nöjd med sättet som Tuchel lämnade klubben på, så det är inte helt ömsesidigt.

Dortmund såg inte bra ut på försäsongen tyckte jag och framförallt spelet var knackigt. Nu har Dortmund kommit igång och man har blivit en målmaskin som producerat 3-4 mål framåt per match. Reus är också tillbaka, men han är långt ifrån i bra form. Han kommer ofta till lägen och är inte rädd för att avsluta, men i landskampen senast såg vi att han är brutalt dålig just nu på sina avslut.

Mainz är ingen slagpåse och brukar spela stabilt hemma, man är ett lag som bör hamna i mitten, men kanske lite mer på övre halvan.

Man hade fem raka förluster hemma mot Dortmund fram tills senast man möttes då Mainz faktiskt vann.

Jag vågar inte röra handikappet, för med ett Dortmund på rätt humör så kommer de spela ut Mainz, jag kollar istället mot hörnor och hittade en lina jag gillar.

Mainz över 3.5 hörnor. Mainz har denna säsongen skapat 6 hörnor mot Ingolstadt, 8 hörnor mot Hannover, 6 hörnor mot Hoffenheim och 3 hörnor mot Bayern M. Jag tänker mig att man kommer ha mer boll mot Dortmund än Bayern M och man kommer säkert också ligga i underläge, därför tycker jag att 3.5 hörnor känns bra.

Skribent: Olofsbetting
18 October 2015