Lille och Nantes kommer att spela den sista matchen av denna omgången. Nantes kommer från en match hemma mot PSG och Lille kommer från en bortamatch mot Reims.

Ingen av lagen har börjat allt för positivt i ligaspelet men Lille bör vara favoriter här. Man har Enyenama i Nigeria pga familjeskäl men det påverkar inte bollinnehavet dock. Boufal sägs vara tillbaka men viktige Balmont ser ut att missa matchen tyvärr.

Nantes gjorde en bra första halvlek och ledde mot Paris SG, man hoppas kunna bygga vidare på detta spel och nu måste verkligen poängen ramla in för Nantes här innan det är försent.

Jag antar dock att Lille kommer att vinna matchen, men detta är bara till det positiva då bollinnehavet på Nantes kommer att öka om så blir fallet.

Om vi tittar på Lilles bollinnehav på hemmaplan under säsongen så har de haft 52%, 52% och 56% boll. Senast hade man enbart 52% boll mot nykomlingen Ajaccio.

Nantes har haft 47%, 45% och 50% på sina tre bortamatcher. Då har de ändå mött lag som Bordeaux och St Etienne som håller samma klass som Lille i princip.

Men ett lite skadedrabbat Lille tror jag inte klarar 58% bollinnehav hemma, det skulle vara om Nantes tar ledningen tidigt och får svårt att göra mål som de klarar linan.

Skribent: Olofsbetting
29 September 2015