Leverkusen tar emot Stuttgart hemma i en match där Leverkusen måste gå för tre poäng om man vill hänga med i toppen. Men det kommer inte bli jätteenkelt som bolagen tror. Stuttgart har spelat upp sig med två vinster och en oavgjord på sina fyra senaste matcher och har klivit över strecket.

Leverkusen kommer från en svängig match mot Roma i Champions League och kan ha lite trötthet i benen som påverkar med, men bredden är bra i laget.

Leverkusen brukar dominera spelet hemma och föra matcherna och kör med tre yttrar och en central anfallare och mot Stuttgart gissar jag på att man kommer ligga runt 55-60% boll och föra matchen.

Jag tycker att hörnmarknaden är intressant då man kör med yttrar och är bra på att skapa hörnor hemma.

Man har vunnit hörnorna hemma med 9-1, 11-3, 10-4 och 13-5 denna säsongen. Man har alltså aldrig gått under 9 hörnor ens.

2.00 ger oss en lina på över 6.5 hörnor för Leverkusen, men man kan inte stirra sig blint på statistik hemma heller.

Stuttgart är ändå på uppgång och kommer säkert stå emot bra, något som gör att Leverkusen inte kommer avgöra matchen för tidigt och därför väljer jag att spela ändå. Kommer ta en lägre lina med för att känna mig mer trygg.

Över 5.5 hörnor bör man klara, tre i varje halvlek, och även om det lockar att plocka en hörna extra till 2.00 så väljer jag att spela safe här.

Skribent: Olofsbetting
24 October 2015