Stormatch ikväll mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Jag har sedan tidigare spelat över 3.5 varningar i matchen och kommer prova ett spel till.

IFK Göteborg får inte offensiven att stämma. Hysén såg inte bra ut mot Kalmar, för han och Boman fungerar tyvärr inte så bra ihop. Boman är inte en spelare som håller i Allsvenskan i mina ögon, han är heller inte tillräckligt bra fysiskt för att lösa spelet som targetplayer, då många backar klarar av honom.

IFK Göteborg hade med andra ord inget vidare anfallsspel mot Örebro senast, och jag tror problemen kan fortsätta lite ikväll mot Malmö FF med.

Jag är lite rädd över att Bengtsson är borta, men Brorsson gjorde det bra senast och MFF har hållit tätt bakåt i två raka matcher nu trots allt, mot bra motståndare med.

Konate kör mycket mer defensivt än Konate och även Tinnerholm är bra defensivt, det är offensivt hans brister är.

Jag tror med andra ord att Malmö FF borde klara av Göteborgs attacker helt okej, det är väl mest på fasta situationer jag är rädd.

Göteborgs mittfält ligger väldigt lågt ner och Lewicki ligger som defensiv mittfältare i MFF och bör kunna lösa den ytan ganska enkelt då Göteborg inte har någon som hotar där mer än Albaek ibland.

Malmö FF har även dem offensiva problem. Tinnerholm har usla inlägg, Kjartansson har inte synts på flera matcher. Hade Malmö FF haft 12 spelare på planen så hade det varit som 11. Kjartansson går inte in i en enda närkamp och verkar ha en fysik som Eikrem, aktar sig väldigt lätt i duellerna. Har väldigt svårt att se att han ska få något uträttat mot Bjärsmyr idag.

Det är dock Berget som kanske kan ställa till med något. Göteborg har inte börjat lika bra defensivt som förra året och har läckt bakåt.

Men detta känns lite som Elfsborgs-matchen för Malmö FF. Jag tror inte att något av lagen blir allt för besvikna över ett oavgjort resultat, och jag tror att laget som gör 1-0 lägger sig extra defensivt.

Två i grunden stabila försvar för dagen, och två anfall som inte fungerar helt. Tror det kan bli mycket spel på mitten, många dueller och många fasta situationer. Är rädd för att det kommer något mål på fasta situationer, men annars tror jag inte vi kommer få se 4 mål ikväll precis.

Under 2.75 mål innebär att vi lägger halva insatsen på under 2.5 mål och halva insatsen på under 3.0 mål.

Det vill säga att om matchen slutar med 2 mål eller mindre får vi hel vinst.

Om matchen slutar med exakt 3 mål får vi halv förlust, och halva insatsen tillbaka.

Om matchen slutar med 4 mål får vi hel förlust.

Jag tror på 1-2 mål max.

Skribent: Olofsbetting
27 April 2016