RB Leipzig fortsätter att kämpa för att klara uppflyttning detta året, och är stora favoriter inför säsongen. Man har sett väldigt bra ut i sina senaste matcher och spelmässigt har de ett övertag mot dem flesta lagen, båda hemma som borta.

Heidenheim har också öppnat bra och har tre raka segrar på hemmaplan, RB Leipzig har sju poäng borta och har inte förlorat heller. Så det är upplagt för en jämn batalj rent statistiskt.

Jag har desto svårare att se att Leipzig ska förlora ikväll och DnB tycker jag är lite givmilt. Forsberg går väldigt bra på sin vänsterkant och Selke i anfallet är en av de bästa anfallarna i serien, om inte den bästa.

RB Salzburg startar med Poulsen på bänken idag och även Salzburgs gamla målvakt Gulashi börjar på bänken efter en avstängning. Men jag känner mig ganska säker på att Leipzig kommer vara spelförande av de två lagen. Därför blir jag lite paff att oddsen går upp på Leipzig.

Jag håller nere insatsen lite, men det känns som att Leipzig borde ha bra chanser och vara närmst vinst om det inte slutar oavgjort.

Jag tippar på 1-2 spontant

Skribent: Olofsbetting
20 September 2015