Dags för andra omgången i Schweiz och dags för lagkaptenen i Grasshoppers; Kim Källström, att göra hemmadebut i en stormatch mot Behrang Safaris Basel.

Grasshoppers har tagit det ganska lugnt under fönstret och värvat billigt. Kim Källström kom på free transfer, men Basel har varit aktivare.

Man har sålt mittbacken Schär till Hoffenheim och innermittfältaren Frei till Mainz, och rutinerade Streller har lagt skorna på hyllan.

Istället har man plockat in anfallaren Marc Janko från Australien, backen Bjarnason från Pescara och mittfältaren Kuzmanovic från Inter. Man har även plockat in högerbacken Lang från just Grasshoppers.

Detta spelet blir lite mer av ett statistikspel än baserat på spelidéer och analys. Men Schweiziska ligan brukar vara målrik i grunden också.

Grasshoppers vann med 5-3! i premiären borta mot Thun och Basel vann med 2-0 hemma mot Vaduz. 16 av 18 bortamatcher förra säsongen gick över 2.5 mål för Basel och Grasshoppers hade 9 av 18 över på hemmaplan, dock gick man under i många matcher mot slutet.

Rent defensivt är lagen inte speciellt starka i ligan och lagen brukar bjuda på bra anfallsfotboll med. Jag tror lätt att båda lagen kan göra mål och tycker att oddset känns bra. Jag väljer dock att hålla nere insatsen.

Återstår att se om Urs Fischer från Thun som tog över efter Paulo Sousa inför säsongen kan ta tre poäng på bortaplan mot Grasshoppers.

2-4 och 3-1 har det blivit de två senaste mötena mellan Grasshoppers och Basel i Zürich.

Skribent: Olofsbetting
25 July 2015