Idag tar Gefle emot Elfsborg. Det är ett Gefle som har spelat bra på senare tid, trots att Oremo har gått sönder, och det är ett Elfsborg som tappar viktiga poäng i toppstriden och måste vinna för att ligga så bra till som möjligt.

Gefle är ett bra hemmalag och har enbart en förlust hemma, det var mot Malmö FF.

Elfsborg har inte vunnit på 4 raka bortamatcher och mot Hammarby sist imponerade man inte heller. Haglund har valt att sätta Claesson på bänken med från start, Elfsborgs viktigaste spelare i det offensiva spelet under säsongen.

Jag har vridit och vänt på allt, Elfsborg får svårt att vinna, men även Gefle, det kommer nog inte bli så många hörnor och jag tror mer på en tråkig historia med få mål. Men jag hittade något annat som lockade sen.

Under 3.5 kort i matchen.

Vi har två lag som inte spelar något derbyt, vi har två lag som spelar ganska juste. Gefle ligger för närvarande tvåa i Fair Play efter Djurgården och Elfsborg ligger i mitten. Det blir sällan fler än 3 gula kort i Gefles matcher och jag tror denna matchen kommer att vara gaska lugn och avslagen.

Vi vinner på 3 gula kort alltså och jag har svårt att denna matchen kommer att urarta då Gefle inte behöver spela desperat.

Skribent: Olofsbetting
12 August 2015