Dags för Merseyside-derby och jag ser inte hur Liverpool kan vara så pass stora favoriter här. Okej att Liverpool har inlett med ett svårt spelschema och därför borde kunnat vara lite högre upp i tabellen om det vore lite annorlunda. Man har även fått skador på viktiga spelare.

Everton har imponerat, rent defensivt nej, men offensiv och med sättet de spelar på ja. Barkley, Naismith och Lukaku har sett bra ut och det känns på förhand som en målrik tillställning med tanke på att Evertons backlinje är långt ifrån ordinarie med.

Liverpool kommer köra med 3 centrala försvarare och sedan 2 wingbacks. Jag antar att detta kommer att medföra fler inlägg i offensiven snarare än vad de handlar om en fembackslinje rent defensivt.

Därför ser jag direkt en match med många hörnor, speciellt eftersom Everton själva kör med yttrar och gillar att lägga in bollar mot Lukaku med.

Jag tycker vi har hittat ett fint spel här nämligen. För ett derby kan sluta hur som helst, även om jag nog hade lirat något sorts handikapp på Everton så fall, eller över 2.5 kort för Liverpool.

Men jag väljer att spela på totalt hörnor.

Everton skapade 8 hörnor hemma mot Watford, 8 hörnor hemma mot Man City och 7 hörnor hemma mot Chelsea. Totalt har det blivit 46 hörnor på 3 matcher hemma. Då klarar vi snittet galant, blir ju drygt 15 hörnor per match.

Liverpool hade 5 borta mot Stoke, 8 borta mot Arsenal och 4 borta mot Man Utd.

Men sen är Man Utd mycket tätare än Everton defensivt får vi räkna med.

8, 15, 8 har Liverpool haft på bortaplan mot svårare motstånd än detta.

Här förväntar jag mig en match där båda skapar hörnor, och den som ligger under i matchen kommer trycka på med. Eftersom Liverpool ställer upp med wing backs så tycker jag det är lite bättre än vanligt.

Skribent: Olofsbetting
5 October 2015