Dags för returmötena i Champions League, och det är belgiska Club Brügge som tar emot Marcus Bergs Panathinaikos.

Club Brügge vann sin Europa Lague-grupp förra året utan att förlora, man mötte HJK, FCK och Torino. Man gick vidare till slutspel där man slog ut Ålborg i 2 raka matcher med 6-1 totalt och sedan slog man ut Besiktas i två raka matcher med 5-2 totalt. Man åkte mot den blivande finalisten Dnipro i kvartsfinal med 1-0 totalt bara.

Panathinaikos kom sist i sin grupp förra året i Europa League och vann inte en enda match, i en grupp som innehöll PSV, Dinamo Moskva och Estoril.

När lagen möttes i Grekland så vann Panathinaikos med 2-1 efter en märklig match där vi hade både straffmissar och röda kort och Panathinaikos lyckades faktiskt vända ett tidigt 0-1 underläge till vinst, trots att man var en man mindre under större delar av matchen.

Men som jag nämnt tidigare så är nästan grekiska lag lika dåliga borta som man är bra hemma. Man har bra fans och bra tryck på läktarna. Men bortaspelet har mer att önska.

Panathinaikos hade t.ex. 15-1-1 hemma förra året i ligan och 6-5-6 borta. Det säger lite om hur stor skillnaden är mellan lagen, men att man inte klarar av att slå dem enkelt borta heller.

Club Brügge är det bättre laget när det kommer till spelare per spelare i mina ögon och i helgen ställde man över nyckelspelarna, men vann trots allt med 3-0 mot Mechelen. Club Brügge var obesegrade hemma förra året i ligaspelet med.

Panathinaikos har inte börjat sin säsong än heller utan mest spelat träningsmatcher, något som kanske ger Club Brügge en fördel med.

Panathinaikos kommer att sakna mittbacken Sanchez som tog det röda kortet, och vi ska komma ihåg att det inte räcker med oavgjort för Club Brügge, så här känns vinstspelet bra.

Skribent: Olofsbetting
4 August 2015