Ikväll smäller det, Malmö FF ska spela sin viktigaste match för året. Bortamatchen mot Celtic som ska ta dem till Champions League. Det är ett MFF utan Markus Rosenberg och Adu.

Rosenberg är otroligt viktig i dessa matcher med sin rutin och sin förmåga att få frisparkar och hålla i bollen. Adu är en bra passningsspelare och täcker ytor bra, men lämpar sig kanske bättre när vi är bollförande. Jag tycker kanske att Rakip kan göra ett bättre jobb här med sin löpstyrka faktiskt.

Eikrem lär inte spela då han totalt saknar defensiv förmåga och har vunnit färre dueller än Åtvidaberg har vunnit matcher i årets Allsvenska.

Det kommer att bli ett defensivt inriktat Malmö FF i första matchen och man kommer säkert ställa en fembackslinje med Carvalho, Bengtsson och Anarson i mitten, flankerade av Tinnerholm och Yotun.

Lewicki och Rakip kommer säkert ta hand om den defensiva delen på mittfältet och sedan lutar det nog åt Berget och Rodic släpandes bakom Djurdjic.

Malmö FF kommer säkert uppträda som mot Salzburg där det såg väldigt bra ut tills drömmålet kom. Man kommer göra det trångt i mitten och man kommer spela ganska grisigt. Man kommer försöka dra ner tempot med lite filmningar och småfula knep är jag säker på.

Men det kommer inte bli lätt inför 60 000 på läktarna. Celtic har fans som kan konkurrera med topplagen i Europa, i alla fall när det kommer till passion för sitt lag. Här är det inte många turister och man har ju sett storlag gå här ifrån med 0 poäng genom åren.

Celtic lär trycka på från början och MFF kommer inte gå på någon vidare offensiv, det lär bli många inlägg och försök att komma runt på kanterna. Så länge Åge har 0-0 så kommer han vara nöjd, och jag ser kanske inte heller att det blir någon tokoffensiv om MFF ligger under med 0-1 heller.

Att Celtic ska skapa 6 hörnor ser jag som troligt, även om MFF ligger med ytterbackar utanför en trebackslinje och gör det trångt på kanterna så bör det dyka upp situationer där man tvingas rensa ut.

Ett annat spel jag tänkte på var under 2.5 mål i matchen och även MFF över 0.5 mål. Jag har läst att Celtic släppt till bra chanser mot nästan alla lag de mött, har sett för lite för att våga något 1x2-spel här utan väntar tills returen istället.

Skribent: Olofsbetting
19 August 2015