Bröndby har på senare åt satsat för att ta sig tillbaka till toppen, och förra året visade man att man kunde vara med och utmana om titeln igen.

Man värvade in Pukki från Celtic, Elmander från Galatasaray, Agger från Liverpool och Johan Larsson från Elfsborg bland annat. Truppmässigt har man en av de bättre lagen på pappret och siktet är såklart på en topp-3 placering, men danska ligan är en jämn liga.

Odense anlett av U-21 spelaren Falk-Jensen vann med 3-0 mot Hobro i premiären. Men det är ett Hobro som tappat de flesta av sina spelare och rent spelmässigt var det inget större bollinnehav.

Bröndby bör absolut vara spelförande hemma, och även om de har EL-match i veckan så måste de få en bra start i ligan. Man kommer att ha hemmapremiär och det ryktas om bra publiksiffror med.

Bröndby kommer mycket med sina ytterbackar som Johan Larsson på inlägg och sen har man löpstarka spelare som Elmander som sliter fram hörnor. Något som fungerat bra på Bröndby under försäsongen och något jag väljer att spela vidare på.

Jag tycker linan ligger en hörna för låg här och sex hörnor på hemmaplan bör de flesta topplag klara i en match .

Agger är tveksam för Bröndby medan Falk-Jensen och Desler är osäkra kort för Odense. Aggers skada påverkar inte offensiven i Bröndby.

Skribent: Olofsbetting
27 July 2015