Dags för premiär i Bundesliga, och det är en historisk match mellan två historiska lag. Hamburg har aldrig ramlat ur Bundesliga, trots att det var nära tidigare i år. Tack vare att de klarade sig kvar så kommer match nummer 100 mellan dessa två lag i Bundesliga att gå av stapeln på fredag som premiär.

Jag har sett de flesta av Bayerns träningsmatcher och deras possessionspel är nästan bättre än förra året. Thiago kommer göra stor nytta under säsongen och det känns som att Bayern flyttar boll ännu snabbare i år.

Man har fått in Douglas Costa som sett bra ut på slutet och även Müller och Götze har sett bra ut. Robben och Ribery har inte spelat så mycket, men Robben gjorde mål i Supercupfinalen och Ribery har precis kommit åter i träning med Rafinha.

Det finns ingen motståndare som Bayern har haft så lätt mot genom åren som Hamburg känns det som. Förra säsongen slutade det med pinsamma 8-0 för Bayern och 3-0, 9-2, 5-0 innan dess. Bayern M är inget lag som backar hem när de tar ledning som många andra storlag kan göra.

Hamburg klarade sig precis kvar förra året och har försökt att rusta med lite spelare. Bland annat har vi svenske Albin Ekdal på mittfältet och resten av nyförvärven ligger på ungefär den nivån. Målet för dem måste realistiskt vara att undvika kval i mina ögon, även om man kan klara en placering runt mitten med.

Hamburg mötte Carl Zeiss Jena i DFB-pokal och åkte på stryk efter förlängning. Jena lirar i Regionalliga och resultaten är otroligt pinsamt för Hamburg. Jena gav 6.50 på Jena och då lirade Hamburg med ett bra lag med.

Bayern har alltså premiär mot en annan "storklubb" hemma där man brukar ha lätt. Det kommer säkert bli en fin urladdning och Hamburg lär jaga boll i 90 minuter, alt annat skulle förvåna mig.

Jag kan se ett resultat som slutar 5-0 till Bayern minst. Men på försäsongen har man haft lite problem med att få in bollarna i nätet, och även i Supercupfinalen med Wolfsburg var det samma sak där man förlorade sedan Bendtner straffat dem.

Bolagn har lagt linan på över 3.5 mål för Bayern, men jag tror mitt spel kan sitta på enbart två mål av Bayern. Jag har svårt att se att Hamburg kommer att göra mål. Framförallt eftersom att Bayern kommer att ha så mycket boll. Lag som Milan och Inter hade max 1-2 avslut vardera i träningsmatcherna på försäsongen.

Att Bayern ska gå mållösa in i halvtid ser jag också som ganska osannolikt och därför väljer jag "Bayern att vinna båda halvlekarna" och hoppas på att det rinner iväg direkt och att man fortsätter i andra halvlek då man har bra bänk med. Drar ner insatsen lite då det är premiär, men känner mig ganska säker på Bayern.

Även hörnlina på Bayern och bollinnehavsspel är bra om det dyker upp, kanske återkommer då.

Skribent: Olofsbetting
12 August 2015