Barcelona kommer inför mötet med Leverkusen med ett 1-1 resultat borta mot Roma och en knäskada på Lionel Messi i senaste ligamatchen. Nu kommer en större tyngd vila på Neymar och Suarez axlar på att producera mål. Tack vare det oavgjorda resultatet mot Roma blir nu en vinst mot Leverkusen desto mer viktig för katalanerna.

Barcelona är i grund och botten ett bollförande lag, kanske det bästa i klass med Bayern M, lite för att Pep Guardiola tagit över där och han förespråkar just att ha mycket boll. Barcelona är ett lag som kan ligga upp mot 70% i bollinnehav och har gjort det borta mot Roma och Atl Madrid i år, och man nådde även 70% hemma mot Levande som jag rekade här tidigare.

Nu känns det dock som att Messis frånvaro påverkar lite då han gillar att springa runt med bollen och inte är så direkt som Neymar och Suarez är. Senast hemma mot Las Palmas när Messi blev skadad så klarade Barcelona bara av 63% och man klarade bara av 57% borta mot Celta Vigo med. Barcelona är formmässigt lite skakis och jag tror att Leverkusen kan dra nytta av detta.

Leverkusen har haft 44% borta mot Dortmund och 38% borta mot Bayern M i ligaspelet i år och här tror alltså bolagen att Leverkusen kommer ligga på 34.5%.

Leverkusen hade hela 60% i sin senaste bortamatch i ligan trots att man vann ganska enkelt mot Werder Bremen med. Mot Barcelona så tror jag att man förlorar, men man kan nog störa ganska mycket och jag har svårt att se att Barcelona ska trilla runt 65% boll utan Messi och med den formen.

Nä, detta är en lina jag förväntar mig att Leverkusen klarar. Visst, om man har som taktik att lägga sig på defensiven hela matchen och klara 0-0 så kan det säkert gå för Barcelona, men jag har svårt att se att Barcelona ska vinna med 2-0 och behålla ett så pass stort bollinnehav.

Skribent: Olofsbetting
29 September 2015