Derby väntar och båda lagen slåss i toppen och botten. Åtvidaberg har inte fått något att stämma denna säsongen och man har tappat spelare som Sjölund till just Norrköping, men även Santos till Kina och Abubakari till Häcken. Att man har Hansen, som mer är en skojig figur mer än en skicklig tränare i mina ögon, gör inte saken bättre.

Nu har man åkt på skador på förstamålvakten "Fimpen" Gustavsson och även sin viktigaste spelare, samt kapten, Hallingström i backlinjen. Även backen Alberis Da Silva och anfallaren Jelavic saknas. Det är med andra ord inte mycket som stämmer i Åtvid. Albornoz som till vardags spelar på innermittfältet, klev ner på mittbacken mot Halmstad där man klarade 0-0. Men även Albornoz saknas mot Norrköping i derbyt, så det är stora problem defensivt kan man säga.

Norrköping är dock storlekar större, och man har spelat riktigt bra nu i slutspurten med. Man är bättre än Åtvidaberg på varje lagdel och offensiven med Nyman, Traustasson, Bärkroth och Kujovic kommer ställa till det för Åtvid. Ett spel på över 1.5 mål för Norrköping är säkert bra med, men oddsen finns inte än, och detta spel kommer säkert vara ner mot 1.80 på matchdagen trots derby.

Jag tror på 2-0 eller 3-0 för Norrköping

Skribent: Olofsbetting
10 August 2015