Dags för Allsvenskan igen, och denna gången är det ett lite mindre sexigt möte jag riktar blickarna mot där jag tycker att oddsen är skeva. Bottenlaget Åtvidaberg tar emot Gelfle.

Åtvidaberg och Roar Hansen har stått för en katastrofal säsong hittills och har enbart 1 vinst på 14 matcher. Hemma har man 1-3-3 på Kopparvallen och spelarna man tappade inför säsongen blev för svåra att ersätta helt enkelt.

Gefle har börjat bättre än vad många trott och framförallt är det hemma man tar sina poäng. Man har en ny arena och det känns som att Gefle satsar på Allsvenskan för en gångs skull.

Jag ser inte varför oddsen ska droppa ner mot 2.05 på Åtvidaberg. Gefle har spelat 1-3, 1-4, 1-5 och 1-5 i fyra av sina fem senaste borta. Men det har varit mot lag som AIK, Norrköping, Djurgården och Elfsborg som alla ligger i toppen. Där mellan vann man med 2-1 borta mot HIF.

Man har 2-0-5 på bortaplan och har spelat oavgjort borta mot Åtvidaberg två år i rad, men då hade också Åtvidaberg bättre lag med.

Hallingström i Åtvidaberg är enda tveksamma skadan och det är en viktig back för dem.

Att jag får 1.75 på att Åtvidaberg inte vinner hemma känns givmilt då man som sagt bara vunnit 1 av 7 matcher denna säsong. Gefle är det bättre laget i grunden med och jag har svårt att se att Åtvidaberg ska göra fler än ett mål, samtidigt som Oremo och Dioh Williams borde kunna få in en boll. Båda lagen spelar på konstgräs med.

Skribent: Olofsbetting
10 July 2015