Vad ska man säga om detta AIK hemma? Har precis sett klart derbyt och AIK klarar att vinna mot Djurgården, trots att man är en man mindre i nästan en halv match. Duon med Bangura och Goitom är som vanligt duktig och trots skador defensivt så lyckas de hålla tätt genom bra och uppoffrande spel av inte minst Calgren i målet. Men visst, DIF borde kanske haft 1-0 i första halvlek.

I alla fall, nu är man på riktigt med i guldstriden igen och denna gång ska man möta Kalmar FF. Kalmar FF har ingen spelidé alls och Peter Swärdh är ingen tränare jag har anställt precis. Han har en bra trupp som kan vara med på övre halvan, men Kalmar FF är otroligt uddlösa och läcker bakåt. AIK har gjort över 1.5 mål i alla hemmamatcher utan den nu i derbyt där man var en man kort i stora delar och mot Kalmar FF kan de få in minst 2-3 mål utan problem.

Kalmar FF förlorade precis hemma mot Sundsvall med 0-2 och Kalmar FF har två raka 0-3 förluster borta mot AIK.

AIK har Per Karlsson åter i träning och även Väisänen, men NEJ och Hooiveld fungerar fint som mittlås ändå.

Vi får alltså halv vinst bara AIK vinner hemma och det tar jag utan att blinka. Över 1.5 mål för AIK ger blyga 1.66 också, men jag har svårt att se att Kalmar ska göra mer än 1 mål mot obesegrade AIK hemma, samtidigt som AIK bara ska klara av 1 mål.

Ring saknas fortfarande för gästerna, och idag mot Sundsvall så åkte David Elm på en hjärnskakning, tungt avbräck.

Skribent: Olofsbetting
10 August 2015