Dags för "Tvillingderbyt" mellan AIK och Djurgården. Det är AIK som är makalöst bra på hemmaplan, mot ett Djurgården som inte förlorat på 15 matcher och endast har en förlust på bortaplan under året.

Djurgården kommer till spel utan giganten Colley i backlinjen, och även Faletas/Walker saknas, vilket är deras ordinarie innermittfält. Lägg sedan till att Radetinac har varit skadad sedan tidigare så blir det lite ändringar.

Enligt SvFans blir det Stefan Karlsson som tar klivet upp på ena ytterplatsen och Mrabti/J.Karlsson kör på innermittfältet.

Rutinerade Stenman kliver in och ersätter Colley.

AIK har också avbräck i truppen och i skrivande stund kommer backarna Per Karlsson, Sauli Väisänen och Alexander Pereira inte till start. Hooiveld är dock tillbaka och lär spela från start.

Med andra ord har vi två väldigt bra offensiver som är ordinarie, mot två sargade centralinjer. Vi har en del nya spelare och vi kommer nog stundtals få se lite oorganiserad fotboll kan jag tänka mig.

Mrabti kommer tillföra speed på innermittfältet och detta känns som en match som verkligen kommer att svänga med tanke på DIFs omställningsboll.

AIK har klarat över 1.5 mål i VARJE hemmamatch i Allsvenskan under säsongen, men jag vågar inte i ett derby och då DIFs defensiv fungerat. Men man borde passa på när DIF gör lite ändringar i defensiven. Dock blev jag inte imponerad i Europa League av AIK.

Jag väljer istället att gå på hörnspel som vanligt. AIK är ett väldigt bra lag hemma på att skapa tryck och Höie är en bra målvakt, AIK gillar dessutom att köra inlägg från kanterna och spelar Eliasson kan han säker skapa lite hörnor. Runt en 6-7 hörnor förväntar jag mig på AIK.

DIF är nästan bättre än AIK på att skapa hörnor, framförallt borta med. Man har kvicka omställningar och tvingar motståndarna ofta till att täcka undan skott eller rensa ut till hörnor.

DIF har skapat 22 hörnor på de senaste två bortamatcherna. Jag tänkte först ta en lina på AIK eller på DIF, men sen kom jag på att detta är en match där ett ledningsmål kommer att förändra matchbilden.

Kör jag hörnor på AIK och de gör ett mål kommer DIF skapa, och tvärtom. Här täcker jag upp båda scenarierna. Ganska säker på att matchen kommer att svänga och båda lagen är förlorare vid oavgjort.

Bet365 ligger lite högre här, andra bolag har ner mot 1.66 på samma spel. Jag provar en peng.

Skribent: Olofsbetting
9 August 2015