Det här med betting på nätet verkar vara en ständigt växande trend. När det gäller betting så förknippar nog de allra flesta det med sport och att man ska försöka sia in i framtiden för att tippa på någon sport och utgången av den. Som med allting annat finns det människor som är för och emot betting på nätet. Bland de som är positiva menar man att betting inom sport innebär att man ökar intresset för en viss sport och att det i sin tur också är till fördel för lag och spelare eftersom man ökar antalet tittare. Dock finns det de som är emot betting med åsikten att det riskerar att allt fler människor går ner sig i ett spelträsk som leder till missbruk. 

Att börja betta

Har du länge varit intresserad av betting men inte riktigt vet hur du ska börja? Till att börja med ska du börja spela för att du tycker att det är underhållande och inte för att du har planer på att bli rik. Efterhand kommer du förmodligen att kunna bli allt bättre på betting och kanske till och med få det som lite extra klirr i kassan varje månad. Men det är fel ände att börja i. Betting på nätet kräver väldigt mycket tur om man ska vinna mycket pengar men det gäller också att man tänker efter och är lite modig när man spelar. Och ju mer man spelar desto bättre kommer man att kunna tippa. 

När det gäller spel om pengar gäller det att vara eftertänksam. För det första måste du gå igenom din personliga situation och känna efter om du har råd med att spela om pengar överhuvudtaget. För det är lätt att man känner ett sug och vill spela allt mer. Och när du väl väljer var du vill spela och ska öppna ett konto hos ett spelbolag ska du kolla en gång extra så att de befinner sig inom EU:s gränser. Anledningen till det är för att du ska slippa behöva betala skatt på dina eventuella vinster. Eftersom du ska spela om pengar vill du också kolla upp vilka betalningsmöjligheter spelsajten har som du tänker välja och se också om det finns några avgifter. Kan du till exempel använda dig av stora e-plånböcker som bland annat Neteller och Trustly? Bonusar är också där för att locka dig att bli medlem så se till att du får ut den bästa möjliga bonusen om du registrerar dig. Och självklart kontrollerar du så att sajten har ett gediget utbud av just den sporten som du är intresserad av. Om du inte har hållit på med betting på nätet tidigare kanske du inte heller har funderat så mycket över huruvida du ska pyssla med bokföring av dina matcher eller inte. Men för att du ska lära dig mer om ditt spelande och analysera när det går bra och mindre bra ska du hålla en bokföring. På så sätt kan du hålla ditt spelande under kontroll och ändra ditt spel till det bättre. Skulle du börja med betting på nätet utan bokföringsdelen med allt vad det innebär så är det väldigt mycket lättare att trilla in i fällan att man gör av med alldeles för mycket pengar. 

Välj rätt

När man ska betta på nätet är det klart att man vill vinna och därmed också skapa så stora chanser som möjligt för sig själv att göra det. När du vill börja spela är det förmodligen intresset av en särskild sport som ligger bakom och det är också det du ska gå på. För genom att du har samlat på dig kunskap om just den sporten sedan tidigare, kanske under flera års tid, kommer du ganska självklart också att ha en större chans att vinna. 

Det gäller inte bara själva reglerna i hur sporten går till. Men också om du håller dig själv uppdaterad om det senaste som händer beroende på vilket lag eller vilken match du har tänkt spela på. Det kan vara enkla saker som skador och liknande. Sedan är det klart att ju mer kunskap du har om saker och ting som har med ligorna att göra desto bättre chanser att vinna för dig. Man skulle kunna säga att något av det mest grundläggande om du vill spela för att verkligen vinna är att alltid ha koll på läget. 

Betting på nätet på olika sätt

Betting på nätet kan man hålla på med via olika spelformer och du kan spana in i utbudet hos ditt spelbolag för att se vad dem har att erbjuda. Det spel som är det mest bekanta för de flesta är den gamla godingen 1 X 2. Just det här spelet är förmodligen det mest populära och innebär helt enkelt att man ska försöka pricka in hur man tror att ett antal matcher kommer att sluta. Det finns ett liknande spel som kallas för Moneyline som går till likadant som 1 X 2 men utan X. Det innebär att man får tillbaka sina satsade slantar om matchen slutar oavgjort.

Handikapp är en spelform som blir allt mer populär och kan vara värd att prova på när du väl har fått lite kläm på hur betting på nätet verkligen fungerar. När man spelar med handikapp ska man försöka gissa sig till hur många mål ett lag kommer att vinna med eller förlora med. Här bjuds det vanligtvis på väldigt bra odds vilket ger populariteten en skjuts. 

Två väldigt enkla spelformer är de som kallas för resultat och vinnare. Resultat innebär som det låter att man ska försöka pricka in hur resultatet efter matchen kommer att se ut. Vinnare däremot är ett så kallat långtidsspel och kan hålla på under en hel säsong. Till exempel satsar man på vilket lag man tror kommer att vinna en viss liga. 

Till sist har vi över och under som också är en vanlig spelform. Det här betyder att du väljer att spela om antalet mål som kommer att bli av under en match. Fotbollen är förmodligen den mest populära sporten i detta spelavseende och det vanligaste är att man spelar om att det blir fler eller färre än 2,5 mål under matchen. Antingen satsar du då att det blir fler mål än 2,5 eller färre och när matchen är över ser du om du har satsat rätt eller inte.

Dessa är som sagt några av de mest förekommande spelformerna när det gäller betting på nätet men du ska inte bli överraskad om du finner fler när du surfar runt. Betting utvecklas hela tiden och det ploppar upp allt fler alternativ. 

Sist men inte minst

Betting på nätet är ett slags levande spel och oddsen som erbjuds kommer att förändras och skilja sig mellan olika spelbolag. Det innebär att det kan vara ganska smart att dra i gång konton hos flera olika sajter för att kunna spela på det bästa oddset. 

När du ska spela på nätet så gäller det att ha lite is i magen men att ändå våga lita på magkänslan. Och så klart, håll koll på pengarna för dem försvinner lätt. Gör en budget och håll dig till den. För du vill ju att det ska vara underhållande och inte något som innebär att du blir bankrutt! 

Mrbet

Skribent: Mrbet
24 November 2014